Wimbledon-voittajilla Harri Heliövaaralla ja Henry Pattenilla kulkee Pekingissä pelattavassa China Openissa komeasti.

Tiistaina Heliövaara ja Patten etenivät turnauksen finaaliin. He voittivat Jamie Murrayn ja John Peersin suoraan kahdessa erässä.

Ensimmäisessä erässä Heliövaara ja Patten olivat jo 2-5 -tappioasemassa. He voittivat sen jälkeen viisi peliä putkeen ja nappasivat erävoiton.

Toinen erä olikin sitä kuuluisaa pässinlihaa. Heliövaara ja Patten dominoivat erää täysin.

– Oli hurjat olosuhteet, erittäin pyörivä ja puuskittainen tuuli. Siinä oli lähes kaikilla kentillä vaikeuksia tuulen kanssa. Itse olin mahdollisesti ainoa, joka ei häiriintynyt tuulesta. Oliko sitten hyvä päivä minulla vai pystyin pitämään keskittymisen olennaisessa. Ei ollut siis missään nimessä helppo matsi, eli joutui ylipäätään tsemppaamaan saadakseen pallon kenttään. Hieno nousu ekassa erässä ja sen jälkeen oltiin selvästi parempia, Heliövaara kommentoi Tennisliiton verkkosivujen mukaan.

Loppuottelussa vastus on kovaa luokkaa. Heliövaaraa ja Pattenia vastaan asettuvat turnauksen ykkössijoitetut italialaiset Simone Bolelli ja Andrea Vavassori.

– Voitimme heidät Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella, mutta he ovat yksi vuoden parhaista pareista. Kova matsi tulossa, me olemme iskussa ja huomenna pitäisi olla myös vähän normaalimmat olosuhteet, Heliövaara kertoo.