Harri Heliövaara ja Henry Patten etenivät Pekingissä pelattavassa China Open-turnauksessa toiselle kierrokselle heidän voitettuaan espanjalaiset Roberto Carballes Baenan ja Pablo Carreno Bustan suoraan kahdessa erässä.

Heliövaara oli ottelun antiin varsin tyytyväinen.

– Hienosti polkaistiin Aasian kiertue voitolla käyntiin! Varsin hyvätasoisesta tennismatsista tuli itsekin kentällä jopa nautittua, ja vaikka murtopallot eivät tulleetkaan ihan toivotulla tavalla kotiin, niin kokonaisuudessaan vahva esitys toi meille ansaitun voiton. Seuraavaksi päivä tai pari treeniä ennen kuin pelit jatkuvat toisella kierroksella, Heliövaara kommentoi blogissaan.

Heliövaaraa ilahdutti erityisesti, ettei Wimbledonin jälkeisissä turnauksissa havaittua yliyrittämistä hänellä ja Pattenilla esiintynyt.

– Kuten jo aikaisemmin mainitsin, kentällä oli tänään jotenkin todella mukava olla. Olemus oli rentoutunut ja energinen, poissa oli turha jännittäminen tai yliyrittäminen. Pelikin kulki ehkä juuri tuosta johtuen varsin mallikkaasti. Voitimme peräti 21 pistettä enemmän kuin vastustajat, mikä normaalisti tarkoittaa vähän selvempää voittoa, mutta vastustajat olivat murtopalloissamme kyllä hyviä. Ja välillä tennis on tällaista. Mutta emme antaneet tuonkaan hetkauttaa hyvää kenttäolemustamme, vaan pelasimme loppuun asti vahvasti oikeassa mielentilassa ja ansaitsimme täysin voittomme.

Pelit jatkuvat Heliövaaralla ja Pattenilla viikonloppuna. Heliövaara on luottavainen, että he voisivat mennä Pekingissä pitkällekin.

– Davis Cup -viikot tekevät perinteisesti pelilleni todella hyvää, ja nytkin tuntui olevan hyvässä tasapainossa niin liikkuminen kuin sopiva aggressiivisuus tekemisessä. Syöttö toimi mukavasti ja palautuksetkin löysivät lähes järjestäen kenttään. Verkoltakin tuli paljon oikeita ratkaisuja. Henrynkin pelissä erityisesti syöttäminen oli erinomaista, mikä tarkoittaa lähes käytännössä aina sitä, että voitosta taistellaan. Hyvillä fiiliksillä voi siis ehdottomasti jatkaa tästä eteenpäin kohti seuraavaa kierrosta.