Suomen kaikkien aikojen paras tenniksen kaksinpelaaja Jarkko Nieminen ei Suomen Davis Cup-maajoukkueen kapteenina kyennyt tänä vuonna toistamaan vuoden takaista ihmettä.

Suomen taival Davis Cupissa päättyi viime viikolla Manchesterissa pelatussa turnauksessa. Suomalaiset pelasivat yhdeksän ottelua Britannian, Kanadan ja Argentiinan edustajia vastaan häviten kaikki.

–Tavoite oli mennä jatkoon Malagaan, niin se kun ei toteutunut, on olo pettynyt, kommentoi Nieminen Tennisliiton mukaan.

Nieminen korosti, että kaikki tekivät parhaansa, ja että Suomi pelasi todella kovia maita vastaan.

–Samaan aikaan kuitenkin olen hirveän ylpeä joukkueesta. Kaikkemme jätettiin kentälle, valmistauduimme ja taistelimme niin hyvin ja kovaa kuin mahdollista. Taso ei tällä kertaa riittänyt. Olen tosi ylpeä, että olimme toista vuotta putkeen maailman 16 parhaan joukossa.

Emil Ruusuvuori jäi pois, joten Otto Virtanen joutui kantamaan vastuuta Suomen ykköspelaajana. Eero Vasa pelasi maailmanlistalla satoja sijoja korkeammalla olevia pelaajia vastaan myös hyvin.

– Tällä kertaa olimme myös uudessa tilanteessa, kun Otto oli ykköspelaajana ja myös nelinpeleissä sekä Eero kakkosena. Näen tämän oppimisprosessina joukkueellemme ja askeleena kohti seuraavia koitoksia, Nieminen ilmoitti.

Totuus kuitenkin on, että Suomen taso huipputenniksessä on armottoman kapea.