Suomalaisittain Davis Cupista tuli Manchesterissa kärsimysnäytelmä, kun yhtään kaksinpeliä kuudesta ei turnauksessa suomalaispelaaja kyennyt voittamaan.

Viimeinen tilaisuus oli lauantaina Otto Virtasella argentiinalaista Francisco Cerundoloa vastaan. Virtanen voittikin ensimmäisen erän 7-4 päättyneen katkaisupelin myötä 7-6, mutta toisessa ja kolmannessa erässä hän romahti täysin. Erät päättyivät Cerundolon voittoon 6-1, 6-0.

Cerundolo on maailmanlistalla sijalla 31 ja Virtanen 109. Tässä mielessä tulos ei ollut yllätys, mutta Virtasen romahdus oli silti hämmästyttävä hienon alun jälkeen.

Suomen mahdollisuudet Davis Cupissa menivät käytännössä jo ennen Manchesterin turnausta, kun Emil Ruusuvuori ilmoitti, ettei tule pelaamaan enää tällä kaudella. Ruusuvuori keskeytti kautensa fyysisten ja henkisten palautumisongelmien takia.

Suomen materiaali on tenniksessä kapea. Jos kolmesta kovan tason pelaajasta yksi on poissa, ei mitään jakoa Suomella ole Britannian, Kanadan ja Argentiinan kaltaisia maita vastaan.