Italialainen Jannik Sinner saavutti US Openin voiton kukistettuaan finaalissa yhdysvaltalaisen Taylor Fritzin suoraan kolmessa erässä.

Sinner oli finaalissa häikäisevän vahva, mutta suurin huomio finaalin jälkeen keskittyi hänen viimekeväiseen dopingkäryynsä, josta hän selvisi kuin koira veräjästä.

Sinnerin näytteestä löytyi jälkiä anabolisista steroideista. Hän selitteli aineen kulkeutuneen elimistöönsä, kun hänen fysioterapeuttinsa hoiti hänen haavaansa aineella, jossa oli näitä kiellettyjä elementtejä. Riippumaton tuomioistuin hyväksyi selityksen.

Julkisuuteen käry tuli US Openin alla. Sinner myönsi US Openin finaalin pressitilaisuudessa asian olleen hänen mielessään, mutta hän pystyi silti keskittymään turnaukseen hyvin.

– Yleinen pelaajien reaktio oli positiivinen, kun asiat tulivat julki. Oli tietenkin toisenlaisiakin ääniä. Tässä ei ole kyse vain tenniksestä. Et voi sille mitään. Mutta tässä turnauksessa aloin jälleen olla oma itseni, Sinner totesi.

Sinner kärysi vastaavasta aineesta kuin hiihtäjätähti Therese Johaug 2016. Johaug sai kahden vuoden kilpailukiellon, mutta Sinner vältti tuomion.