US Openin välierät pelattiin New Yorkissa perjantaina. Finaaliin etenivät Italian Jannik Sinner ja Yhdysvaltain Taylor Fritz.

Juuri ennen US Openia dopingkohussa viime kevään vahinkokärynsä takia ollut ja kärystään ilman rangaistusta jäänyt Sinner ei kohdannut välierässään vaikeuksia. Hän voitti Britannian Jack Draperin suoraan kolmessa pelein 7-5. 7-6, 6-2.

Draper myönsi jännittäneensä liikaa, eikä ollut ottelussa parhaimmillaan. Grand slam-turnauksen välierässä hän oli mukana ensimmäistä kertaa.

Toisessa välieräottelussa nähtiin huomattavasti tiukempi vääntö. Fritz päihitti siinä maanmiehensä Frances Tiafoen viidessä erässä.

Tiafoe voitti ensimmäisen erän 6-4 ja Fritz toisen 7-5. Kolmas erä päättyi Tiafoen voittoon 6-4, mutta Fritz kesti paineet ja nousi tasoihin voittamalla neljännen erän 6-4.

Viimeisessä erässä Tiafoella ei ollut jatkoa. Fritz voitti murskaavasti 6-1.

Fritz on ensi kertaa mukana grand slam-turnauksen finaalissa. Sinner voitti tänä vuonna Australian avoimet.

Loppuottelu Sinnerin ja Fritzin välillä pelataan sunnuntaina. Ottelu alkaa kello 21 Suomen aikaa.