Harri Heliövaaran pelit US Openissa päättyivät maanantaina.

Ensin Heliövaara putosi Henry Pattenin kanssa jatkosta nelinpelin kolmannella kierroksella Wesley Koolhofille ja Nikola Mekticille vajaan tunnin kestäneessä ottelussa. Ja illalla Heliövaara hävisi Anna Danilinan kanssa sekanelinpelin kolmannen kierroksen ottelunsa.

Heliövaara ja Danilina hävisivät yhdysvaltalaisille Taylor Townshendille ja Donald Youngille erin 1-2. Enimmäisen erän Heliövaara ja Danilina voittivat 7-6, mutta hävisivät toisen 3-6 ja kolmannen erän 8-10.

– Olipahan kamala päivä. Kaksi ottelua ja kaksi tosi huonoa esitystä. Nelinpeli ei lähtenyt oikein missään vaiheessa käyntiin, ja mixty päättyi suorastaan kammottaviin virheisiini ratkaisevassa tie breakissa. Täytyy vain yrittää unohtaa tämä päivä mahdollisimman nopeasti, summasi Heliövaara päivänsä blogissaan.

Heliövaara ja Danilina puolustivat US Openin mestaruutta. Pattenin kanssa Heliövaara oli puolestaan voittanut tänä vuonna Wimbledonin mestaruuden.

Heliövaaran kausi jatkuu ensi viikolla Suomen paidassa Davis Cupissa.

– Onneksi jo ensi viikolla päästään kuitenkin kotoisampiin olosuhteisiin, kun vuorossa on sisäkentillä pelattava Manchesterin Davis Cup -lohkovaihe. Kutkuttavat ottelut Iso-Britanniaa, Argentiinaa ja Kanadaa vastaan ovat varmasti tiedossa. Ja tuon jälkeen matka jatkuu sitten Aasiaan, josta on myös paljon hyviä kokemuksia vuosien varrelta. Ja toivottavasti lisää tulossa. Nollataan tämä päivä ja siirretään siis katse eteenpäin, hän kertoo jatkostaan.