Harri Heliövaaran ja Henry Pattenin taival US Openin nelinpelissä päättyi kolmannella kierroksella.

Heliövaara ja Patten saivat vastaansa Wesley Koolhofin ja Nikola Mekticin. Suomalais-brittipari voitti vastustajansa Cincinnatin toisella kierroksella kolmen tie-breakin kautta, mutta nyt tuli tappio suoraan kahdessa erässä

Koolhof/Mektic mursi välittömästi Pattenin syötön. Hollantilais-kroatialaispari mursi vielä Heliövaarankin syötön suomalaisen kolmen kaksoisvirheen myötä ja voitti avauserän vakuuttavasti 6-2.

Heliövaara/Patten olivat vaikeuksissa syötöissään myös toisessa erässä. Koolhof/Mektic voitti toisenkin erän pelein 6-2. Ottelu kesti vain 57 minuuttia.

Heliövaara ja Patten voittivat aiemmin tänä vuonna Wimbledonin nelinpelin mestaruuden. US Openissa he palasivat karusti arkeen.

Heliövaaran osalta US Open jatkuu vielä nelinpelissä. Siinä hän on edennyt kazakstanilaisen Anna Danilinan kanssa kolmannelle kierrokselle.