Carlos Alcaraz ja Novak Djokovic tipahtivat tenniksen US Openissa jatkosta jo ennen neljännesvälieriä, mutta ykkössijoitettu Jannik Sinner porskuttaa.

Kolmannen kierroksen ottelussaan Sinner voitti lauantaina Christopher O’Connellin suoraan kolmessa erässä. Eränumerot olivat Sinnerin hyväksi 6-1, 6-4, 6-2.

Viime viikolla ennen US Openia Sinner joutui ison kohun kohteeksi, kun paljastui hänen kärähtäneen anabolisista steroideista viime keväänä. Steroideja oli ajautunut Sinnerin elimistöön hänen fysioterapeuttinsa hoidettuaan hänen sormessaan ollutta haavaa.

Puolueeton tuomioistuin katsoi kyseen olleen vahingosta, mutta kaikki eivät ole Sinnerin selitystä nielleet. Hänelle on vaadittu kahden vuoden kilpailukieltoa, joka moisista tapauksista tavallisesti langetetaan.

Mutta Sinner jyrää pelikentällä. Neljännesvälieräottelussa hän haastaa Tommy Paulin, joka voitti kolmannella kierroksella Gabriel Diallon erin 3-1.

Otto Virtasen toisella kierroksella tiputtanut Alex De Minaur eteni neljännesvälieriin voitettuaan Daniel Evansin erin 3-1. De Minaur oli ottelun lopussa murskaava. Kaksi viimeistä erää hän voitti pelein 6-0.

Myös venäläinen Daniil Medvedev jatkaa neljännesvälieriin. Hän pehmitti Flavio Cobollin suoraan kolmessa erässä.