Kauden viimeisessä grand slam-turnauksessa US Openissa koettiin torstaina shokki, kun Carlos Alcaraz tipahti jatkosta kaksinpelissä jo toisella kierroksella.

Wimbledonin ja Ranskan avoimet tällä kaudella voittanut Alcaraz hävisi maailmanlistalla sijalla 74 olevalle hollantilaiselle Botic van de Zandschulpille suoraan kolmessa erässä.

Van de Zandschulp oli ensimmäisessä erässä suorastaan murskaava voitettuaan 6-1. Alcaraz sai sen jälkeen pelinsä kulkemaan paremmin, mutta hävisi toisen erän 5-7 ja kolmannen 4-6.

Vajaa kuukausi sitten Alcaraz voitti Pariisissa kaksinpelin olympiahopeaa. Hän hävisi finaalin Novak Djokovicille.

Sen jälkeen Alcarazin peli on ollut Pohjois-Amerikassa hakusessa. Cincinnatin turnauksessa toissa viikolla hän hävisi Gael Monfilsille heikoilla esityksellä jo alkukierroksilla.

Myös naisten kaksinpelissä US Openissa supertähden pelit päättyivät torstaina toiselle kierrokselle. Entinen maailman kärkipelaaja Japanin Naomi Osaka hävisi Tshekin Karolina Muchovalle kahdessa erässä pelein 3-6, 6-7.

Osaka yrittää paluuta huipulle, mutta se ei ota onnistuakseen. Hän tipahti Pariisin olympialaisissa kuukausi sitten avauskierroksella.

Voittajasuosikeista jatkoon etenivät torstaina Jannik Sinner ja Iga Swiatek.