Otto Virtanen oli US Openin avauskierroksella vakuuttavassa vedossa ja eteni yllättävänkin helposti toiselle kierrokselle voitettuaan maailmanlistalla sijalla 118 olevan ranskalaisen Quentin Halysin erin 3-1.

Maailmanlistalla sijalla 125 olevalle Virtaselle voitto toi kovan rahapotin. Hän tienasi toisen kierroksen paikastaan noin 125 000 euroa.

Toisella kierroksella Virtasen haaste kovenee huomattavasti. Hän kohtaa maailmanlistalla kymmenentenä olevan australialaisen Alex De Minaurin.

Avausottelussaan De Minaur päihitti yhdysvaltalaisen Marcus Gironin. Tosin täysin ylivoimainen De Minaur ei matsissa ollut,

Ensimmäisen erän De Minaur voitti 6-3 ja toisen 6-4. Giron voitti kolmannen erän 7-5, mutta neljännessä erässä De Minaur oli vahvempi pelein 6-4.

De Minaur, 25, on tällä kaudella edennyt kaudella puolivälieriin sekä Ranskan avoimissa että Wimbledonissa. Virtanen putosi Ranskan avoimissa avauskierroksella ja Wimbledonissa toisella kierroksella.

Virtasen voitto De Minaurista olisi jättiyllätys. Sellaisia ei US Openin avauskierroksella nähty miesten eikä naisten kaksinpeleissä.

Virtasen ja De Minaurin ottelu pelataan torstaina illalla Suomen aikaa. Tarkempi alkamisaika on selvillä myöhemmin.