Wimbledon-voittajat Harri Heliövaara ja Henry Patten aloittavat urakkansa US Openissa keskiviikkona.

Heliövaara ja Patten kohtaavat ranskalaiset Manuel Guinardin ja Sadio Doumbian. Heliövaara ja Patten lähtevät otteluun suosikkeina, mutta Heliövaara muistuttaa tilastofaktastakin.

– Ensimmäisen kierroksen ranskalaisvastus ei kuitenkaan ole helpoimmasta päästä, sillä Doumbia on ainoa pelaaja, jota vastaan olemme ehtineet hävitä Henryn kanssa jo kahdesti. Ensin Bukarestin finaalissa ja sitten Washingtonin toisella kierroksella. Hän ei ole missään nimessä kiertueen kovalyöntisin pelaaja, mutta runsaat lobbit ja vahva palautustyöskentely on aiheuttanut meille kyllä hieman harmaita hiuksia, Heliövaara kommentoi blogissaan.

– Esimerkiksi Washingtonissa Doumbia voitti palautuksillaan B-ruudusta Henryn syötöillä uskomattomat 11/14 pistettä, mikä on täysin poikkeuksellinen lukema. Täytyy siis skoutata mies vielä tarkemmin tälle kerralle, ettei moinen pääse toistumaan, Heliövaara jatkaa.

– Guinard sen sijaan on erittäin kovalyöntinen pelaaja, joka on keskittynyt pääasiassa kaksinpeliin ennen kun siirtyi tänä vuonna pelaamaan enemmän neluria. Olen kohdannut hänet kahdesti CH-kiertueella muutama vuosi sitten, ja muistan hänet kovien lyöntien lisäksi tosi äänekkäänä tsempparina. Tarkkana pitää siis olla hänenkin kanssaan, hän lisää.

Heliövaara korostaa, että ranskalaisilla ei ole yhteisistä nelinpeleistä kuitenkaan niin paljoa kokemusta.

– Vaikka Doumbia ja Guinard ovatkin molemmat ranskalaisia, eivät he ole aikaisemmin kiertueella pelanneet yhdessä, mikä voikin olla yksi meidän suurimmista eduistamme. Doumbian vakipari Reboul loukkaantui olympialaisten aikaan, ja ehkä tuo pieni epävarmuus väliaikaisen parin kanssa pelatessa tulee jotenkin näkymään pelissä. Mutta ei sen varaan tietenkään kovin paljoa voi laskea.

Heliövaara ilmoittaa olevansa innoissaan, että pelit jatkuvat grand slam-tasolla taas. Hän korostaa, että kovat pelit sytyttävät, ja että Pattenilla lyönti vaikuttaisi olevan kovassa iskussa. Heliövaara toivookin pelien jatkuvan US Openissa pitkälle ensi viikkoon.