Otto Virtanen nähdään grand slam-turnauksessa pääsarjassa myös US Openissa.

Torstaina Virtanen voitti US Openin karsinnan finaalikierroksella ranskalaisen Lucas Pouillen. Virtanen oli parempi erin 2-1.

Ensimmäisen erän Virtanen 7-6 katkaisupelin päätyttyä 7-2. Pouille vei toisen erän peräti 6-1, mutta kolmanteen erään Virtanen kokosi itsensä. Hän voitti pelein 6-3.

Virtanen oli ottelun hienoinen suosikki. Hän on maailmanlistalla sijalla 125, kun Pouillen sijoitus on 151:s.

Virtanen oli mukana US Openissa viime vuonnakin. Hän putosi silloin ensimmäisellä kierroksella.

Tänä vuonna Virtanen eteni Wimbledoniin karsintojen kautta ja ylsi toiselle kierrokselle, mikä on hänen paras saavutuksensa grand slam-tasolla. Ranskan avoimissa Virtanen ylsi tänä vuonna ensimmäiselle kierrokselle.