Italialainen Jannik Sinner voitti maanantaina Cincinnatin ATP Masters-turnauksen. Turnausvoitto on jäänyt hänen dopingkärynsä varjoon.

Tiistaina tuli julki, että Sinner oli antanut klostebolia sisältäneen dopingnäytteen maaliskuussa pelatussa Indian Wellsin turnauksessa. Asiaa käytiin läpi riippumattomassa tuomioistuimessa, joka tuli siihen tulokseen, että aine tuli Sinnerin elimistöön vahingossa.

Sinnerin fysioterapeutti hoiti Sinnerin sormessa ollutta haavaa suihkeaineella vailla käsineitä. Tuomioistuimen mukaan tämä selitys oli riittävä.

Kiellettyä ainetta löytyi alle gramman miljardiosa. Määrä oli sen verran pieni, ettei sen katsottu edes auttaneen Sinnerin suoriutumista turnauksessa.

Kaikki eivät päätöstä niele. Tennispelaaja Nick Kyrgios totesi X-palvelussa, että Sinner olisi ehdottomasti pitänyt hylätä turnauksesta ja asettaa kahden vuoden pelikieltoon. Kyrgiosin mielestä selitys ei ole uskottava.

Sinneriä myös puolustetaan. Kielletyn aineen määrä oli kuitenkin niin pieni, ettei siitä monien asiantuntijoiden mielestä todellakaan ollut mitään apua turnauksessa.