Wimbledon-voittaja Harri Heliövaara vahvistaa blogissaan pelaavansa Cincinnatin ATP Masters-turnauksessa.

Heliövaaran pelit viime viikolla Montrealin turnauksessa päättyivät, kun hänen päänsä kolahti nelinpeliparinsa Henry Pattenin päähän. Tälli oli sen verran kova, ettei Heliövaara kyennyt jatkamaan ottelua.

Muutaman päivän levon jälkeen Heliövaara on saanut lääkäriltä luvan pelata.

– Sain Suomesta käsin apua sekä omalta lääkäriltäni, että päävammoja varsinkin jääkiekkopelaajien osalta tutkineelta spesialistilta, ja olemmekin olleet useamman kerran päivässä jatkuvasti yhteydessä oikeanlaista palautumissuunnitelmaa rustatessa ja toteuttaessa. Lennätin myös fyssarini Mikon varmuuden vuoksi tänne Cincinnatiin auttamaan täksi viikoksi, ja hänestä onkin ollut paljon apua muun muassa tasapainon ja silmien liikkeen testauksessa sekä erityisesti niskan alueen mobilisoinnissa, Heliövaara kirjoittaa blogissaan.

– Niskani ei ollut missään vaiheessa erityisen kipeä, mutta todennäköisesti iskun seurauksena lihaksisto oli pienessä suojakrampissa, jota on nyt saatu avattua. Päivä päivältä on siis pienin askelin edetty oikeeseen suuntaan, ja tänään maanantaina pääsin vihdoin lyömään palloa suhteellisen normaalisti, hän jatkaa.

Heliövaaran ja Pattenin olisi määrä pelata Cincinnatissa keskiviikkona. Heidät on sijoitettu turnauskaaviossa seitsemänneksi.