PARIISI Neljäs kerta toden sanoi Novak Djokovicille olympiakisoissa finaalipaikan suhteen.

Djokovic kukisti Pariisissa välieräottelussa italialaisen Lorenzo Musettin suoraan kahdessa erässä. Ensimmäisen erän hän voitti 6-4 ja toisen 6-2.

Djokovicin ainoa mitali aiemmista olympialaisista oli Pekingin 2008 pronssi. Nyt se kirkastuu vähintään hopeaksi.

– Valtava helpotus, koska aiemmin en ole yltänyt olympiakisojen finaaliin. Vain välieriin ja Pekingin mitali oli ainoa mitali. Nyt ylitin aidan ja varmistin kirkkaamman mitalin kotimaalleni. Mitä tahansa tapahtuukaan sunnuntaina, on tämä kunnia ja syytä on juhlia. Aion voittaa sunnuntaina kultaa, mutta tämäkin on iso juttu, Djokovic iloitsi haastattelussa, jossa myös Suomitennis.com oli myös mukana.

Djokovic myönsi olleensa välierässä hermostunut. Hänen esityksensä oli siitä huolimatta vakuuttava.

– Ajattelin kaikkia välierätappioitani aiemmissa olympialaisissani. Olin siksi hyvin hermostunut. Oli iso paine ja pelasin kovassa kunnossa olevaa pelaajaa, joka pelasi suosikkialustallaan. Tiesin, että piti antaa parastani ja suurimman osan pelistä olinkin parhaimmillani. Se antaa luottamusta sunnuntaille.

Kesäkuun alussa samassa Roland Garrosin tenniskeskuksessa pelatuissa Ranskan avoimissa Djokovic vetäytyi polvivamman takia. Polvi on vaivannut häntä olympialaisissakin.

– Piti tehdä vähän lisähuoltoa polveen, jotta se olisi tänään parhaassa kunnossa. En tiennyt ennen tämän päivän aamua, miltä se tuntuisi, mutta se tuntui aika hyvältä. Ei häirinnyt ollenkaan. En ole huolissani polvestani finaalin suhteen.

Djokovic totesi olleensa onnekaskin, että pääsi pelaamaan välieräottelunsa vasta illalla. Tokiossa tilanne oli ollut toinen.

– Oli hyvä, että tänään peli oli vasta illalla kuumuuden ja polveni takia. Tokiossa pelasin keskellä päivää kovassa helteessä ja olin täysin nääntynyt. Mutta olympialaiset pelataan kesällä kuumissa olosuhteissa. Tennis on ulkoilmapeli ja pitää vain hyväksyä, että kärsimme kentällä.

Mutta Djokovicin suuren unelman, olympiavoiton tiellä on Carlos Alcaraz. Djokovic sysääkin paineet Alcarazille.

–En pidä itseäni suosikkina sunnuntaina, koska Alcaraz on osoittanut olevansa paras pelaaja tällä hetkellä. Hän voitti Ranskan avoimet ja Wimbledonin. Hän pääsi finaaliin täällä todella vahvalla esityksellä. Hän on suosikki, mutta olympialaisista on kyse ja voi käydä mitä vain. Emme ole kohdanneet massakentällä vähään aikaan.

Djokovic hävisi Alcarazille heinäkuussa Wimbledonin finaalissa. Nyt hän uskoo kykenevänsä antamaan espanjalaiselle kovemman haasteen.

–Tunnen olevani erilainen pelaaja kuin Wimbledonissa, missä liikuin ja löin vain palloa. Se ei tietenkään ole mitään Alcarazilta pois hänen ansaitun voittonsa suhteen, mutta tunnen nyt itseni luottavaisemmaksi kuin Wimbledonin finaalissa.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Pariisi