PARIISI Espanjan supertähti Carlos Alcaraz eteni Pariisin olympiakisojen finaaliin ylivoimaisella esityksellä välieräottelussa.

Alcaraz voitti kanadalaisen Felix Auger-Aliassimen suoraan kahdessa erässä. Ottelu oli nopeasti ohi molempien erien päätyttyä 6-1.

– Oli varmaankin paras otteluni. Tiesin, että piti aloittaa hyvin ja keskittyä jokaiseen palloon kovalla intensiteetillä pelaten. En ajatellut, että voittaisin tällaisin lukemin, mutta olen todella tyytyväinen, että hallitsin kaiken, hehkutti Alcaraz.

Tänä vuonna Alcaraz on voittanut Ranskan avoimet ja Wimbledonin. Myös olympialaiset sytyttävät tenniksen nuorta supertähteä.

– Olympiafinaalissa pelaaminen merkitsee minulle paljon. Saan mahdollisuuden taistella kultamitalista kotimaalleni. Se on erityinen hetki urallani ja elämässäni.

Naisten kaksinpelissä pelattiin perjantaina jo mitaliottelu. Pronssiottelussa Puolan Iga Swiatek voitti Slovakian Anna Schmiedlovan suoraan kahdessa erässä pelein 6-2, 6-1.

Swiatekille pronssi oli sinänsä pettymys, koska maailmanlistan ykkösenä hän oli merkittävä kultamitalisuosikki, mutta lehdistötilaisuudessa Swiatek muistutti pronssinkin olevan olympiamitali, kuten Marja-Liisa Kirvesniemi 30 vuotta sitten Lillehammerissa muistuttu Leijonille.

Teksti Otto Palojärvi, Pariisi