PARIISI Japanilainen tenniksen supertähti Naomi Osaka epäonnistui Tokion olympialaisissa ja nyt myös Pariisin olympialaisissa.

Osaka hävisi Saksan Angelique Kerberille suoraan kahdessa erässä. Ensimmäisen erän Kerber voitti 7-5 ja toisen 6-3.

–Tietysti tuntuu hyvältä. Merkitsee paljon voittaa Naomi, joka on hieno mestari. Ja varsinkin siksi, koska tämä on viimeinen turnaukseni. Osoitin, että voin yhä voittaa huippupelaajia, Kerber hehkutti taiston tauottua.

– Tunnelma oli mahtava ja yritin nauttia joka hetkestä. Oli hienoa voittaa ottelu ja nyt yritän voittaa toisenkin ottelun, Kerber lisäsi.

Osaka aloitti hyvin, mutta Kerber ei huolestunut.

–Yritin vain löytää pelirytmini. Olin 1-3 -tappioasemassa ensimmäisessä erässä ja yritin vain odottaa mahdollisuuksiani ja käytin tilaisuuteni.

Kerber on ilmoittanut lopettavansa uransa Pariisin turnaukseen. Hän myönsi, että ajatuksessa pyöri, että saattaisi pelata Osaka-ottelussa viimeistä kertaa.

– Tietysti. Kun tulin kentälle, oli se jo mielessäni. Mutta pelaaminen kotimaani hyväksi olympialaisissa antoi paljon motivaatiota ja pyrin antamaan kaikkeni kentällä, kuten olen tehnyt 20 vuoden ajan.

Kerber kokee, että uran päättymisen läheneminen luo paineita.

– On enemmän paineita, koska tämä on viimeinen turnaukseni, mutta tuntuu myös hyvältä, että olen tehnyt tämän päätöksen. Kaikki tietävät sen. Katsotaan, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Osaka puolestaan paljasti tunteneensa enemmän paineita kuin kolme vuotta sitten Tokiossa, missä noutaja myöskin tuli avauskierroksella.

– Oli vähän outoa. Todellakin tunsin enemmän paineita kuin Tokiossa. Tunsin kuitenkin, että voisin pelata paremmin. En kutsuisi sitä paineeksi, vaan itseluottamuksen puutteeksi massakentällä, mikä on uutta minulle.

Osaka korostaa unohtaneensa, miten otteluita voitetaan.

– On ongelmia ollut. Kun johdin tätä ottelua 3-1, tuntui kuin olisin pelannut hyvin. Täytyy vain oppia voittamaan. Olen unohtanut sellaisen. Täytyy vain jatkaa pelaamista todella kovia pelaajia vastaan. Ehkä te voitte vastata tähän kysymykseen.

Haastattelut: Otto Palojärvi