PARIISI Serbilegenda Novak Djokovicilla on Pariisin olympiakisoissa viimeinen mahdollisuus voittaa olympiakultaa.

Viidensissä olympialaisissaan kilpaileva Djokovic on jo 37-vuotias. Hän tuskin on mukana enää neljän vuoden kuluttua Los Angelesin olympiakisoissa.

Torstaina Pariisissa lehdistötilaisuudessa Djokovic kommentoi mahdollisuuksiaan Pariisin turnauksessa. Miehen kunto massakentällä on kysymysmerkki, sillä kesäkuussa samassa kilpailupaikassa Roland Garrosilla Djokovic joutui vetäytymään turnauksesta polvivamman takia.

– En ole voinut valmistautua kunnolla, koska tenniskalenteri on ollut hyvin tiukka. Pelasin Wimbledonissa, koska se on tärkeä turnaus ja alusta on siellä pehmeämpi ja pystyin paremmin sopeutumaan sinne polvivammastani huolimatta, Djokovic kommentoi viitaten Wimbledonin finaalipaikkaansa.

Djokovic uskoo polvensa kestävän massakentän rasitukset olympialaisissa.

– Wimbledoniinkaan en pystynyt valmistautumaan kunnolla. Viimeisen viiden tai neljän päivän aikana olen tuntenut itseni valmiimmaksi olympialaisiin kuin mitä olin Wimbledoniin ja uskon sen näkyvän tässä turnauksessa. Voin vain keskittyä valmistautumiseeni fyysisesti sekä henkisesti ja loppu onkin sitten Jumalan käsissä, hän ilmoitti.

Djokovic on voittanut kaksinpelissä kaiken mahdollisen paitsi olympiakultaa. Hänen ainoa olympiamitalinsa on pronssimitali Pekingistä 2008.

– Olympiakulta on yksi suurimmista unelmista, jonka voi saavuttaa. Olympiakisat ovat valtava haaste, koska olen laittanut itselleni lisäpaineita. Kotimaassani Serbiassa on valtavat odotukset, Djokovic ilmoitti.

Rafael Nadal ja Andy Murray ovat lopettamassa uransa Pariisin olympialaisiin. Djokovic ei aio lopettaa vielä.

– En ole miettinyt lopettamista, vaikka moni haluaisi minun lopettavan, kun muutkin aikakauteni huiput (Nadal, Murray ja Roger Federer) ovat vetäytyneet. Mutta niin kauan kuin yksi meistä on vielä pelaamassa, ei tämä aikakausi ole ohi, hän ilmoitti.

Djokovic selitteli myös, miksi ei majoittunut Pariisissa olympiakylään. Hän korostaa, että katsoi paremmaksi majoittua omassa rauhassa, jotta voisi keskittyä turnaukseen paremmin ja saavuttaisi parempaa menestystä. Olympiakylää Djokovicilla ei muuten ole mitään vastaan.

Teksti: Otto Palojärvi, Pariisi