Espanjan tenniskunkku Carlos Alcaraz saavutti toisen perättäisen Wimbledonin tennisturnauksen voittonsa. Alcaraz kukisti finaaliottelussa Serbian Novak Djokovicin suoraan kolmessa erässä.

Finaalista odotettiin viisieräiseksi venyvää tiukkaa taistoa. Yllättävää olikin, kuinka ylivoimainen Alcaraz oli.

Ensimmäisen ja toisen erän Alcaraz voitti 6-2. Djokovic oli täysin helisemässä. Kolmannessa erässä Djokovic sai pelinsä kulkemaan paremmin, mutta Alcaraz pääsi 5-4 -tilanteeseen jo kolmesti mestaruuspallotilanteeseen. Ne Djokovic selvitti.

Lopulta kolmas erä eteni katkaisupeliin. Sen Alcaraz voitti 7-4 ja erän siis 7-6.

Alcarazille, 21, Wimbledonin mestaruus oli toinen. Hän on voittanut nyt neljä grand slam-turnausta. Tänä kesänä Alcaraz voitti myös Ranskan avoimet.

Djokovic, 37, on voittanut Wimbledonin seitsemän kertaa. Hänellä on 24 grand slam -turnausvoittoa.

Oli jo yllättävää, että Djokovic kykeni osallistumaan Wimbledoniin. Ranskan avoimet hän joutui keskeyttämään kesäkuussa polvivamman takia.

Wimbledonin voitto vankistaa Alcarazin asemaa tennismaailman uutena megatähtenä.