Emil Ruusuvuoren pelit Wimbledonin tennisturnauksessa päättyivät kolmannella kierroksella. Ruusuvuori hävisi ranskalaiselle Giovanni Mpetshi Perricardille erin 1-3.

Ruusuvuori pelasi vahvan ensimmäisen erän. Hän onnistui murtamaan ranskalaisen syötön ja voitti erän pelein 6-4.

Kovasta syötöstään tunnettu Mpetshi Perricard sai toisessa erässä syöttönsä kulkemaan paremmin. Ruusuvuori olikin helisemässä ranskalaisen voitettua erän 6-2.

Kolmas erä oli ottelun henkinen ratkaisu. Erä eteni katkaisupeliin, jossa Mpetshi Perricard vei voiton 7-5 ja erän hän voitti siis 7-6.

Neljännessä erässä Ruusuvuori menetti syöttönsä. Mpetshi Perricard eteni voittoon pelein 6-4.

Ruusuvuorelle tappio oli iso pettymys, mutta toisaalta hän pelasi uransa parhaan Wimbledonin toistaiseksi. Ensi kertaa Ruusuvuori kykeni etenemään Wimbledonissa kolmannelle kierrokselle.

Kyse oli myös Ruusuvuoren parhaasta tuloksesta grand slameissa ylipäätään. Australian avoimissa, Ranskan avoimissa ja US Openissa hän on yltänyt toiselle kierrokselle.

Maailmanlistalla Mpetshi Perricard on sijalla 58 ja Ruusuvuori 88. Tulos ei tässä valossa ollut yllätys.

Sen sijaan merkittävä yllätys oli, että Ruusuvuori voitti toisella kierroksella maailmanlistalla sijalla 11 olevan Stefanos Tsitsipasin. Se oli Ruusuvuoren uran merkittävin voitto toistaiseksi.