Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori nappasi Wimbledonin toisella kierroksella yhden uransa komeimmista voitoista. Maailmanlistalla sijalla 11 oleva Kreikan tähtipelaaja Stefanos Tsitsipas taipui Ruusuvuorelle erin 1-3.

Ruusuvuori taisteli kahdessa ensimmäisessä erässä voittoon pelein 7-6. Ensimmäisen erän katkaisupeli päättyi Ruusuvuorelle 8-6 ja toinen 12-10, mikä kertoo erien tasaisuudesta.

Kolmannessa erässä Tsitsipas sai otetta ja eteni voittoon pelein 6-3. Neljännessä erässä Ruusuvuori sai syöttönsä kohdilleen. Hän onnistui myös murtamaan Tsitsipasin syötön ja voitti pelein 6-3.

Ruusuvuorelle voitto oli todella merkittävä. Siitä kertoo jotain, että Tsitsipas on maailmanlistalla sijalla 11.

Tsitsipas on ollut kahdesti Grand Slam-turnauksen finaalissa. Hän hävisi Ranskan avointen finaalin 2021 ja Australian avointen finaalin 2023. Wimbledonissa hän eteni viime vuonna neljännelle kierrokselle.

Ruusuvuori eteni urallaan ensi kertaa Wimbledonissa kolmannelle kierrokselle. Hänen seuraava vastustajansa on ranskalainen Giovanni Mpetshi Perricard, jonka sijoitus maailmanlistalla on 58:s. Ruusuvuoren ranking on 88:s.