Otto Virtasen voitto Wimbledonin kaksinpelin avauskierroksella tuli merkittävänä yllätyksenä, mutta Virtanen ei itse yllättynyt.

Max Purcell lähti otteluun Virtasta vastaan merkittävänä suosikkina. Onhan Purcellin sijoitus maailmanlistalla 68:s ja viime aikoina takapakkia ottaneen Virtasen sijoitus vasta 147:s.

Mutta Virtasta Wimbledonin humu ei tärisyttänyt. Hän oli yllättävänkin ylivoimainen voitettuaan Purcellin kolmessa erässä pelein 6-3, 6-2, 6-2.

– Tänään oli hyvä päivä ja koko päivän ajan oli hyvä fiilis. Oli hyvä valmistutuminen ja latautuminen, ei ollut ylimääräistä stressiä tai jännitystä. Oli sopiva jännitys ja nälkä karsinnan jäljiltä. Ei sellaista, että menisin katselemaan, millaista on pääsarjassa, vaan olin valmis voittamaan, Virtanen summasi tuntemuksiaan Tennisliiton tiedotteessa.

Purcell oli Virtasta vastaan aseeton. Hän ei saanut yhtään syötönmurtoa.

– Parasta oli, että pystyin pitämään tason noin hyvänä alusta loppuun ja jalka pysyi kaasulla. Sain hyvät erien alut ja en antanut armoa vastustajalle. Syöttö toimi tänään hyvin ja en päästänyt vastustajaa oikein edes lähelle murtoa, Virtanen sanoi.

Seuraavaksi Virtanen kohtaa turnauskaaviossa sijalla 12 olevan Tommy Paulin. Virtanen ei tähtipelaajan edessä aio nöyristellä.

– Tämä on ollut unelma pelata Wimbledonissa ja unelma jatkuu. Nyt valmistaudutaan voittamaan seuraava peli, Virtanen lisäsi.