Vierumäellä pelattiin tällä viikolla tenniksen Suomen mestaruuksista.

Suomen parhaat pelaajat Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen valmistautuvat Wimbledoniin, joten 18-vuotias Jeri Lassila pystyi voittamaan uransa ensimmäisen kaksinpelin Suomen mestaruutensa. Finaalissa Lassila voitti Santtu Leskisen kahdessa erässä pelein 6-4, 6-1.

Lassila pelasi loistavan turnauksen. Matkalla finaaliin hän päihitti viime kesän kulta- ja hopeamitalistit Patrick Kaukovallan ja Vesa Ahdin.

–Tuntuu ihan huikealta, että en olisi ihan alkuviikosta uskonut tähän. Edes siihen, että olisin sunnuntaina pelaamassa ja varsinkaan tämä kultamitali kaulassa, Lassila hehkutti Tennisliiton mukaan.

– Finaali oli tiukkaa vääntöä, varsinkin ensimmäinen erä. Laitoin palloa kenttään ja odotin ehkä vähän vastustajan virheitä enemmän; toisessa oma prosenttipeli pysyi yllä ja Santulta tuli virheitä. Kyllä tässä vähän ennen finaalia jännitti aika paljon, ettei tullut juurikaan yöllä nukuttua. Mutta sitten kun pääsin kentälle, niin ei jännittänyt enää lähes ollenkaan ja pystyin rennosti pelaamaan, Lassila jatkoi.

Naisten finaali venyi kolmen erän väännöksi. Siinä Stella Remander voitti Clarissa Blomqvistin pelein 5-7, 6-2, 6-3.

–Tuntuu tosi hienolta! Oli erittäin henkinen kamppailu tuossa Clarissan kanssa, että tosi hyvää tennistä ja sain sen väännettyä itselleni vaikeuksien kautta. Olin henkisesti vahva, että se oli varmaan se tärkein juttu tänään. Johdin jokaista erää 5-2, mutta avauserän päästin vähän menemään ja olin sillein ei vitsi, että nyt. Nollasin täysin toiseen erään ja onnistuin siinä. Siitä lähtien tuntui, että peli lähti rullaamaan tosi hyvin, kommentoi Remander.