Suomi pelaa ensi viikolla Moldovassa naisten tenniksen Billie Jean King Cupin Euroopan heikoimman tason turnauksessa.

Kyse on Euroopan kolmosryhmästä. Suomi on suosikki nousemaan kakkosryhmään. Olisi jopa merkittävä pettymys, jos näin ei kävisi.

Mutta viime vuonna Suomi petti odotukset. Pohjois-Makedonia olikin vahvempi.

– Muistan etten ollut parhaassa vireessä, mutta pääsimme silti lähelle. Toivottavasti tänä vuonna onnistumme nousussa; olen innoissani lähdössä pelaamaan ja uskon nousuumme, kommentoi Suomen joukkueen ykköspelaaja, maailmanlistalla sijalla 341 oleva Suomen ykköspelaaja Anastasia Kulikova Tennisliiton nettisivuilla.

Kulikova oli 2022 maailmanlistalla sijalla 179. Sen jälkeen hänellä on ollut vaikeuksia. Loukkaantumiset ovat haitanneet urakehitystä.

Nyt tilanne vaikuttaa hänellä paremmalta.

– Viimeisimmässä turnauksessa pelitasoni oli jo parempaa. Maaliskuun Helsinki Openissakin tuli jälleen vamma, siitä selvittyäni olen pelannut paljon alimman tason ammattilaiskisoja saadakseni ottelutuntumaa. Koitan saada itseluottamukseni takaisin vaikeamman, loukkaantumisten sävyttämän jakson jälkeen”, kommentoi Kulikova.

– Minulla ja tiimilläni oli korkeat odotusarvot lähitulevaisuudesta. Kukaan ei halunnut pysähtyä ja puskin eteenpäin kovasti. Totta kai se johti sitten huonoimpaan mahdolliseen tilanteeseen, josta yritän edelleen päästä takaisin sinne missä olin, hän jatkaa.

Suomi nousisi Moldovan turnauksessa kakkosryhmään, jos voittaisi turnauksen. Kulikovan mukaan nousu on ainoa tavoite, mutta joukkueen pitää päästä parhaalle tasolleen.

– Heikompien maiden taso on tosi alhainen. Kypros ja Montenegro ovat kovempia maita meidän kanssamme. Toki mukana on myös kokeneempia pelaajia, jotka eivät enää ole aktiivisia, ja junioreita. Totta kai meidän ja minun pitää pelata hyvin voittaaksemme.

Turnauksessa pelaavat Suomen lisäksi Moldova, Kypros, Albania, Armenia, Azerbaidzan, San Marino, Islanti, Montenegro, Luxemburg ja Irlanti.

Kulikovan lisäksi Suomen joukkueeseen on Billie Jean King Cupiin nimetty Laura HietarantaAino AlkioStella Remander ja Milla Kotamäki. Hietaranta on WTA-listalla sijalla 378.