Suomen naisten tennismaajoukkue osallistuu ensi maanantaina Moldovan Chisinaussa pelattavaan Billie Jean King Cupin Euroopan kolmostason turnaukseen.

Turnauksen muut maat ovat Suomen ja emäntämaa Moldovan lisäksi Kypros, Albania, Armenia, Azerbaidzhan, San Marino, Islanti, Montenegro, Luxemburg ja Irlanti. Vastustajat kertovat osaltaan, että kyseessä on Euroopan lilliputtikerho.

Lohdullista on, että Suomi lukeutuu turnauksen ennakkosuosikkeihin. Turnaukseen osallistuvista pelaajista WTA-rankingin kolmen parhaan joukossa on kaksi suomalaista.

Turnauksen ykkönen on Kyproksen Raluca Serban, jonka ranking on WTA-listalla 202:s. Suomen parhaimmistosta Anastasia Kulikova löytyy WTA-rankingista sijalta 341 ja Laura Hietaranta 378.

– Nousu on tavoitteemme. Se on ainoa tähtäin. Annamme kaikkemme, jotta tavoite täyttyy, Kulikova ilmoittaa Tennisliiton mukaan.

Kulikovan ja Hietarannan ohella Suomea edustavat Aino AlkioStella Remander ja Milla Kotamäki. Suomen kapteenina toimii Roope Kailaheimo.

Turnaus pelataan Moldovan pääkaupungissa Chisinaussa 17.-22. kesäkuuta. Maat jaetaan kolmeen alkulohkoon, joiden voittajat pelaavat jatkolohkossa, josta paras nousee II-ryhmään. Ottelut pelataan kovilla ulkokentillä.

Viime vuonna Suomen nousu jäi haaveeksi. Pohjois-Makedonia oli Suomelle ratkaisevassa taistossa liian kova vastus voitoin 2-1.