Espanjan uusi supertähti Carlos Alcaraz saavutti uransa ensimmäisen Ranskan avointen mestaruutensa.

Alcaraz kukisti viisieräiseksi venyneessä finaalissa Saksan Alexander Zverevin. Alcaraz nousi 1-2 -tappioasemasta 3-2 -voittoon.

Alcaraz voitti ensimmäisen erän 6-3. Toisen erän Zverev voitti 6-2 ja kolmannen 7-5.

Kolmannessa erässä Zverev näytti piiputtavan. Alcaraz vei peliä kunnolla voittaen 6-1.

Viides erä jatkui samoissa merkeissä. Zverevistä näyttivät mehut menneen. Alcaraz voitti 6-2.

Vasta 21-vuotias Alcaraz saavutti uransa kolmannen Grand Slam-turnauksen voiton. Aiemmin hän oli voittanut US Openin 2022 ja Wimbledonin 2023.

Zverev, 27, ei ole voittanut yhtään Grand Slam-turnausta. Hän on kuitenkin puolustava kaksinpelin olympiavoittaja voitettuaan kultaa Tokiossa 2021.