Harri Heliövaara on venymässä parinsa Henry Pattenin kanssa uskomattomaan saavutukseen. Kaksikko otti jo 11. peräkkäisen voittonsa ja eteni Bukarestin ATP-turnauksen loppuotteluun. Se on parin kolmas finaali yhtä monessa yhdessä pelatussa kilpailussa.

Välieräottelu Sander Arendsia ja Matwe Middelkoopia vastaan oli jo lähes varmuudella päättymässä Heliövaaran ja Pattenin tappioon. Hollantilaiset voittivat ensimmäisen erän ja johtivat 1-1-erätilanteessa ottelu-tie-breakia jo luvuin 7-2. Niin vain Heliövaara ja Patten kuitenkin kairasivat 10-8-voittoon. Kaiken kaikkiaan välierän erät kirjattiin luvuin 4-6, 7-6(4), 10-8.

– Voittoja tuntuu nyt tulevan meidän suuntaan, makea tilanne. Välierä oli vaikea ottelu, en missään nimessä pelannut erityisen hyvin ja vastustajat tekivät meidän olon epämukavaksi, Heliövaara sanoi Tennisliiton uutisessa.

– Emme murtaneet heitä kertaakaan, mutta silti voitimme ottelun. Se kertoo jotain meidän sitkeydestä. Nousu ottelu-tie-breikissa oli jo vähän epätodennäköistä, mutta uskomattoman hienosti jaksoimme uskoa nousuun.

Loppuottelu pelataan sunnuntaina. Romaniassa vesisateet ovat sotkeneet aikatauluja, ja nelinpelissä on vielä yksi puolivälieräkin pelaamatta.

LUE MYÖS

Toimitus |